A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та культури Лука-Мелешківської сільської ради

Семінар-практикум працівників закладів культури на тему: «Збереження традицій в умовах сучасності»

Дата: 10.12.2020 14:47
Кількість переглядів: 227

      За ініціативи Відділу освіти та культури  Лука-Мелешківської сільської ради на базі клубу села Прибузьке  4 грудня 2020року відбувся  семінар-практикум працівників закладів культури  на тему: «Збереження традицій в умовах сучасності»

      Захід розпочався з вітального слова начальника Відділу освіти та культури Лука-Мелешківської сільської ради – Сороки Ірини Григорівни яка ознайомила з пріоритетними завданнями роботи клубних закладів та бібліотечної системи  Лука-Мелешківськох ОТГ в  сучасних умовах.

       З візитівкою Прибузького клуб та його роботу ознайомила завідуюча клубом Ольга Горбатюк. Також розповіла про стародавні предмети побуту які зберігаються в клубі та про експонати кімнати-музею будинку культури с.Лука-Мелешківська.

       Про унікальний головний убір  жінок Східного Поділля – каптур з рантухом, як древній аналог хустки, його сакральність і символіку оздоблення розповіли представники громадської організації Етномайстерня «Коло» - Наталя Сентемон та Анастасія Фоміна.

        «Тернова хустка у творчості вінницьких авторів» саме таке питання було висвітлене провідний методистом Вінницького обласного центру народної творчості  Зоєю Красуляк.

           Учасникам семінару було представлено відеопрезентацію  « Безцінна хустина в чотирьох поколіннях родини Сохацьких». В якій головна героїня жителька села Прибузького розповіла про хустку, як оберіг родини, який передається з покоління в покоління.

           З історією своєї сім’ї та ролі хустки в ній, познайомила Ільченко Ірина Олександрівна—директор будинку культури с. Парпурівці

         Під час підготовки семінару було проведено конкурс-флешмоб присвячений дню Української хустки, на основі нього було створено Відеопрезентацію  «Тернова хустина в місцевих традиціях».

         Підсумки семінару підвела начальник відділу освіти та  культури Лука-Мелешківської сільської ради, яка подякувала всім учасникам семінару і зазначила, що семінар-практикум відбувся на професійному рівні. Представлений матеріал дуже добре сприймався учасниками семінару.

В даному семінарі взяли участь: провідний методистом Вінницького обласного центру народної творчості  Зоя  Красуляк, представники громадської організації Етномайстерня «Коло» - Наталя Сентемон та Анастасія Фоміна, директори та завідуючі бібліотеками сіл Сокиринці, Парпурівці, Пилява, Іванівка, Яришівка, Тютьки.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень