A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та культури Лука-Мелешківської сільської ради

Дослідження освітнього процесу з використанням методики ECERS-3

Дата: 25.11.2021 15:17
Кількість переглядів: 137

23 листопада 2021 року в Комунальному закладі дошкільної освіти "Веселка" Лука-Мелешківської сільської ради проведено дослідження освітнього процесу з використанням методики ECERS-3

Якісна дошкільна освіта – це основа життєвого шляху дитини. ЇЇ якість впливає на всі наступні рівні освіти, а рівний доступ дітей до дошкільної освіти – це частина стратегії ефективного економічного зростання. Розвиток якісної дошкільної освіти в Україні забезпечує фундаментальну парадигму у формуванні та становленні особистості дитини.

З 01 листопада по 15 грудня 2021 року вперше в Україні проводиться основний етап дослідження освітнього процесу за міжнародною методикою ECERS-3. Ініціатором дослідження є Міністерство освіти і науки України, основним виконавцем – Державна установа «Український інститут розвитку освіти» у партнерстві з Командою підтримки реформ (Reform Support Team – RST) МОН та Всеукраїнським фондом «Крок за кроком», дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. 
Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 10.04.2020 року №504 «Про затвердження календарного плану  організації та проведення дослідження якості дошкільної освіти з використанням методики Early Childhood Educatin Rating Skales (далі – ECERS-3)” (зі змінами), листа Міністерства освіти і науки України від 29.10.2021 р. №1/9-576, до реалізації проекту увійшов Комунальний заклад дошкільної освіти «Веселка» Лука-Мелешківської сільської ради, де 23 листопада 2021 року сертифікований експерт Короп Лариса Володимирівна проводила дослідження освітнього процесу в закладі дошкільної освіти.
Враховуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 (зі змінами) «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», експерт вакцинована й під час проведення дослідження дотримується протиепідемічних заходів.
 Основне дослідження відбувалося під час основного часу й тривало рівно три години та мало стосунок до взаємодії дитини з педагогом, базувалося виключно на основному спостереженні: простір для розвитку великої моторики; наявність в групі матеріалів, обладнання. 
Результатом дослідження будуть отримані рекомендації.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень