A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та культури Лука-Мелешківської сільської ради

Бій під КРУТАМИ

Дата: 29.01.2022 08:58
Кількість переглядів: 159

29 січня 1918 року на залізничній станції Крути, за 130 км на північний схід від Києва відбувся бій між чотирьохтисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, який налічував близько 400 вояків. У бою під Крутами захисники української державності здобули переконливу перемогу. Наступ противника було зупинено. Це були перші українські «кіборги» В  масштабах  всесвітньої  історії  ця  битва  зовсім  невеличка.  Вона  не  є  зразком військового мистецтва. Просто це – символ нескореного духу нашої нації.

В Лука-Мелешківській громаді провели низку заходів сільські бібліотеки. У Яришівській  сільській бібліотеці 27.01.22р. проведено історичну годину «Крути – невгасимий вогонь української волі», під час якої  ознайомлено читачів з подіями, що відбувалися 29 січня-під Крутами. 28.01.22 жителі села мали змогу переглянути фільм  «Лист без конверта». Відвідуючи бібліотеку, читачі звертали увагу на виставку-нагадування «Бій під Крутами».

Лука-Мелешківська сільська бібліотека запропонувала своїм читачам книжкову виставку «Подвиг  під Крутами – символ  національної честі », а також перегляд відео-презентації «Ми вистояли тоді , щоб ви боролися  сьогодні »

До уваги читачів Пилявської сільської бібліотеки представлено історико – літературну композицію «Крути. Молода кров» , матеріали яких дають змогу глибше пізнати наше непросте минуле, усвідомити, якою тяжкою кров’ю, ворожою і своєю, полито підвалини нашої незалежності.

Допоки історичні події живуть у нашій пам'яті, вони мають свою цінність.
До Дня пам'яті Героїв Крут в бібліотеці села Сокиринці проведено  бесіду-огляд "Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного", покликану розширити знання молоді та сформувати історичну пам'ять на прикладі подвигу однолітків, розвити мотивацію, спрямувати на волелюбність та прагнення українського народу до незалежності.
Під час заходу:
-ознайомлення з трагічною сторінкою нашої історії - боєм під Крутами;
-огляд літератури та плакатів на відповідну тему;
-перегляд документального фільму "Крути. Перша Незалежність".



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень