A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та культури Лука-Мелешківської сільської ради

16 днів проти насилля

Дата: 19.12.2023 10:36
Кількість переглядів: 23

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проходить Міжнародна акція «16 днів проти насильства», що покликана звернути увагу до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, підвищення рівня обізнаності громадян щодо форм насильства, алгоритми дії для потерпілих, проти торгівлі людьми та захисту прав жінок та чоловіків.

Цьогоріч заклади освіти Лука-Мелешківської територіальної громади також долучилися до Акції.

В закладах освіти проведено ряд інформаційно-просвітницьких заходів щодо запобігання домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі для учнівської молоді.

Крім класних керівників та практичних психологів закладів освіти до просвітницької діяльності долучалися гості з інших громадських організацій.

Проведені заходи, спонукали здобувачів освіти до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Впродовж акції також проводилась робота з батьками: консультації «Як виховати в своїй дитині кращі моральні якості», розповсюдження відеоматеріалів щодо домашнього насильства, захисту дітей від сексуального насильства, та надання рекомендацій «Як навчити говорити дитину – Ні».

Дана акція має важливе значення для усвідомлення зростаючим поколінням важливості людських цінностей, поваги до людської гідності та свободи, особливо в час, коли захист прав та гідності людини поставлено під загрозу внаслідок повномасштабного вторгнення.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень