A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та культури Лука-Мелешківської сільської ради

Весну закликали, перемогу наближали!

Дата: 02.05.2024 10:38
Кількість переглядів: 22

27 квітня на території сільського клубу с.Хижинці в рамках патріотично-автентичної концертної програми свою музичну та танцювальну творчість присутнім презентували десятки ансамблів та колективів Лука-Мелешківської громади та Вінниччини.

Впродовж кількох годин від обдарованих учасників фестивалю лунали дзвінкоголосі веснянки та гаївки, демонстрували обряд зустрічі весни і весняних свят, водили кривого танцю, до якого запрошували усіх присутніх. Сприяла такому заходу і сама природа. Ввесь день громаду гріло сонце.

Паралельно, у межах фестивалю діяла виставка робіт майстрів та умільців Вінниччини, тривали цікаві майстер-класи з писанкарства, ляльки-мотанки, рогозоплетіння для усіх бажаючих.

Також гості та господарі мали змогу посмакувати Благодійною рибною юшкою та юшкою від кулінарного майстра Олексія Марковського, козацьким кулішем та задонатити кошти на підтримку ЗСУ, а саме 3 штурмової бригади на придбання дрону. Адже, головною метою нашого заходу була не лише популяризація та збереження давніх культурних традицій, а й збір коштів. Так з допомогою всіх присутніх та благодійників нашого фестивалю нам вдалось зібрати 26 282 гривні.

Фестиваль української автентичної культури згуртував не лише творчі колективи, а й численних відвідувачів – усіх, кому не байдужа українська культура та традиції. Тож давайте і надалі відроджувати призабуті українські традиції, примножувати їх та передавати від покоління до покоління, адже наша культура та традиції – це потужний пласт нашої нації!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень